graafmansmuziek.nl
Bio van Gunnar Graafmans

Begeleider en solist

ritmisch en melodisch slagwerk

Gunnar Graafmans geeft regelmatig concerten (met zijn eigen formaties of als begeleider) in binnen- en buitenland en op radio en tv. Daarnaast doet hij ook studiowerk. 

De afgelopen jaren speelde Gunnar met gerenommeerde namen uit de jazzwereld als Ferdinand Povel, Deborah J Carter, Rob van Kreeveld, Carl Schulze, Ruud Bos, Eef Albers, Ronald Snijders, Marjorie Barnes en vele anderen. 

Bio van Gunnar Graafmans
Gunnar Graafmans

Bio

Van klassieke muziek tot wereldmuziek

Drummer

Buitenland

Gunnar heeft veel buitenlandse tournee's gedaan en concerten gegeven in oa. Duitsland, Zweden, Denemarken, België, Frankrijk, Polen en Spanje.

Afgelopen jaren deed hij ook tournees buiten Europa. Zo toerde Gunnar langs een aantal grote concertzalen in China als drummer in het kwartet van vocaliste Deborah J Carter, waarbij een aantal succesvolle concerten werden gegeven in onder anderen The Tianhe District Culture Center Guangzhou, The Hangzhou JZ Club en de vermaarde The Shanghai Concerthall.

Tevens heeft Gunnar als drummer en vibrafonist met deze zangeres van wereldformaat, tournee's gemaakt door oa. India: concerten in oa. New Delhi en Mumbai. Azerbeidzjan: concerten op het Jazzfestival van Baku. Met de band Zandscape en Deborah J Carter, tourde hij door Brazilië en gaf daarbij concerten in oa. The Blue Note Jazzclub van Rio de Janeiro.

Vibrafonist

Vibrafoon

Gunnar is behalve als drummer ook actief als solist op de vibrafoon. Zo maakt Gunnar op dit moment deel uit van de band Zandscape, en de groep Zandzemble (cross-over formatie met strijkers) van bassist en componist Mark Zandveld, wiens nieuwste cd's met concerten op nationale radio zenders en op verschillende jazzfestivals wordt gepromoot. Zandscape maakte afgelopen twee jaar onder andere grote indruk op het internationale JazzAhead festival in Bremen

Veelzijdig muzikant

Naast slagwerker is Gunnar Graafmans ook componist, workshopdocent en theatermaker. Een muzikale duizendpoot in de Wereldmuziek. Gunnar gaf in binnen en buitenland percussie workshops, produceerde muziekclips en ontwikkelde lesmethodes voor muziekinstellingen en het onderwijs. Tevens werkte hij mee aan een muziek documentaire voor cultuurzender Brava.

 

Slagwerker

Klassiek en wereldmuziek

Sinds zijn debuut in Philip Collgrass Paukenconcert heeft Gunnar Graafmans zich ontwikkeld tot een veelzijdig en veelgevraagd musicus, wiens stijl van spelen door collega's soepel, dynamisch en humoristisch wordt genoemd. 

Hij concerteerde in alle grote concertzalen van Nederland, waarbij hij onder meer solisten begeleidde als Miranda van Kralingen, Willem Nijholt en Peter Masseurs (voormalig solo trompettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Gunnar remplaceerde ook als paukenist en een aantal jaren als klassiek slagwerker in het Noord-Hollands Filharmonisch Orkest met meerder concerten in oa. Het Concert gebouw te Amsterdam en was solist op xylofoon met orkest oa. in een uitverkochte grote zaal van de Doelen te Rotterdam.

Daarnaast figureerde hij in landelijke projecten van het Nationaal Ballet en speelde hij als slagwerker op verschillende grote Nederlandse festivals, waaronder het Jazz Festival Breda, het Meer jazz festival, het Holland Festival en Jazzfestival Laren. Tevens speelde hij op vele andere grote nationale en internationale festivals zoals Jazzfestival van Poznan, Ustav Jazzfestval New Delhi, Jazzfestival Baku, Jazzahead Bremen etc.